Sitenizin Değerini Öğrenmek

Yazar : Faruk , Tarih : 4 Şubat 2013 Pazartesi 1 yorum

Merhaba arkadaşlar ,
Bu konumda sitelerinizin değerini nasıl öğreneciğinizi anlatacağım
Web Sitenizin Fiyatını Hesaplarken ;
          Site hiti
Sitenizin günlük, haftalık ve aylık olarak elde ettiği tekil ve çoğul ziyaretçi sayısı ne kadar çok ise sitenizin değeride o kadar yüksek olacaktır. Özellikle Google Analytics hesabından sitenizin ziyaretçi sayısını sağlıklı bir şekilde takip edebilirsiniz.
          Reklam Değeri  
 Reklam gelirleriniz ne kadar yüksek ise sitenizin değeride o kadar yüksek olacaktır. Reklam gelirlerinin uzun süreli olarak belgelenebiliyor olması sizin yararınıza olacaktır. Örneğin adsense hesabınızın var olduğunu düşünürsek google tarafından yapılan ödemeleri kanıt olarak kullanabilirsiniz.
      Sitenizin Pr Değeri
Sitenizin pagerank değeri, dmoz kaydının bulunup bulunmadığı, alexa değeri ve son olarak yüksek pagerankli web sayfalarından elde etmiş olduğu backlinkler sitenizin değerini belirleyen önemli etkenlerdendir
        Sitenizin Yaşı
Sitenizin yaşını mutlaka göz önünde bulundurunuz. 10 yıl önce açılmış ve az bile olsa belirli bir indexi olan web siteniz yeni açılan siteye göre oldukça değerli sayılacaktır
       Site içeriği
Sitenizin içeriği ne kadar özgünse ve sayfa sayınız ne kadar çok ise site fiyatınız artacaktır ayrıca . Gelecekte değer kazanması muhtemel içeriğe sahip web siteleride o günkü değerinin üzerinde fiyatlarla satılabilir.
Bunları kendinizin hesaplamanızı öneririm Bazı arkadaşlar wmaracı Sitesini Kulanıyor.
Kesinlikle wmaracı doğru sonuçları vermiyor geçen hafta baktığımda Sosyosultanın değeri 35 Facebook ise 5.000Tl idi.
İyi çalışmalar , Hayırlı satışlar .

1 yorum:

fx dedi ki...

tema güzel :D

Yorum Gönder